Spoeling Versnellingsbak

Ontdek de voordelen van tijdig onderhoud van uw automatische transmissie bij Auto’s David!
Wacht niet tot problemen zich voordoen! Door tijdig uw automatische transmissie te spoelen/flushen, kunt u problemen voorkomen en verhelpen die zich kunnen voordoen tijdens het schakelen. Dit resulteert in een soepelere rijervaring, alsof uw voertuig weer nieuw is!
Waarom is het spoelen van uw automatische transmissie belangrijk?
Automatische transmissies hebben regelmatig verse olie nodig. Na verloop van tijd kan de olie vervuild raken door mechanische slijtage, wat kan leiden tot problemen. Voorkom kostbare revisies aan de versnellingsbak en laat uw automatische transmissie spoelen om klachten of problemen te voorkomen.
De meeste autofabrikanten geven aan wat de optimale vervangingstermijn is voor de ATF (automatische transmissie-vloeistof). Als deze termijn niet wordt gespecificeerd, raden wij aan om de ATF elke 80.000 kilometer preventief te spoelen. Heeft u al klachten? Spoelen (ook bekend als flushen) kan ook veel schakelproblemen verhelpen, zoals:

  • Schokken/bonken tijdens het schakelen
  • Slecht functionerende kick-down functie
  • Slippen tijdens het schakelen
  • Schommelend toerental bij constante snelheid
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Moeite met het selecteren van een versnelling

Wij spoelen automatische transmissies van alle merken auto’s en bedrijfswagens, inclusief grotere 4×4 terreinwagens en bedrijfsbussen.
Hoe werkt het spoelen of flushen van de automatische transmissie?

  1. Automaat spoelen: We sluiten een speciale machine aan op de in- en uitgaande oliekanalen. Op aanvraag kunnen we een speciaal reinigingsproduct gebruiken dat de versnellingsbak, koppelomvormer, oliekoeler en schakelbrein krachtig reinigt en spoelt gedurende minimaal 10 minuten. De machine pompt 7-15 liter schone transmissieolie door de bak en vangt de oude olie op. Dit gebeurt onder relatief lage druk en bij een temperatuur tussen de 45 en 55 graden Celsius.
  2. Vervangen filter: We raden aan om altijd het oliefilter te vervangen. Gemiddeld duurt een spoelbeurt ongeveer twee tot drie uur, afhankelijk van het type voertuig. De auto wordt pas afgeleverd na het uitlezen van eventuele foutcodes en een uitgebreide proefrit.
    Tarieven

Prijzen voor automaat spoelen variëren vanwege de vele verschillende merken, modellen en typen automatische transmissies, evenals verschillende oliën. Daarom hanteren wij een vanaf-prijs. Neem gerust contact met ons op voor een exacte prijs voor het spoelen van uw voertuig.